Artikler om: Bricksite 2

Kontaktformular

Indhold

Indsæt Kontaktformular
Autosvar
Tilføj Felt
Tilpas Felttypen
Felternes Udseende
GDPR Samtykkeboks

Du kan indsætte en kontaktformular på din hjemmeside, så dine kunder lettere kan komme i kontakt med dig. Vores kontaktformularer er beskyttet mod spam og misbrug. Når du udgiver hjemmesiden, så indsætter vi automatisk et felt med Jeg er ikke en robot. Dette felt kan ikke fjernes. Det er dermed sikrere for dig, hvis du indsætter en kontaktformular i stedet for at skrive din emailadresse direkte på hjemmesiden.

Eksempel på en kontaktformular.

Indsæt Kontaktformular

Først indsætter du en ny sektion af typen Formularer.

Klik på Formularindstillinger ud for kontaktformularen.

Indtast den/de emailadresse(r), som formularen skal sende til.

TIP. Formularen kan sende mails til flere modtagere ved at adskille emailadresserne med et semi-kolon (mail@eksempel.dk;info@eksempel.dk).

Indtast beskeden, som slutbrugeren ser efter afsendt besked.

Gem dine ændringer.

Se nedenfor, hvis du ønsker at tilføje flere felter eller ændre designet på kontaktformularen.

Modtager du ikke nogen beskeder fra kontaktformularen? Tjek først og fremmest, om emailadressen er stavet korrekt, og husk også at tjekke i din spammappe.

Autosvar

Husk at opsætte et autosvar i dit mailprogram, så kunderne modtager en bekræftelse på, at du har modtaget deres henvendelse.

Se her, hvordan du opsætter et autosvar i Bricksite Mail.

Tilføj Felt

Tilføj et ekstra felt ved at klikke på et eksisterende felt.

Vælg herefter Tilføj Element.

Her kan du vælge at tilføje et Field. Gentag om nødvendigt.

Tryk på det nye felt, og derefter på ↑/↓ pilene for at flytte rundt på feltet i kontaktformularen.

Husk at tilpasse felttyperne (se nedenfor)

TIP. Husk at indsætte et samtykkefelt med din Privatlivspolitik, så du overholder lovgivningen.

Tilpas Felttypen

Du bør sikre, at slutbrugerne kun kan skrive specifikke ting i hvert felt. Fx skal der være et felt med hak i Email og Obligatorisk felt. Dette sikrer, at brugeren kun kan skrive sin emailadresse, og ikke fx sit navn eller sin besked i dette felt. Det sikrer også, at brugeren skal udfylde feltet. Der er ikke noget ved at modtage en besked fra kontaktformularen, hvor kunden ikke har skrevet andet end sit navn. Så sørg for at gøre de felter, som du skal bruge, obligatoriske at udfylde.

Dette gør du ved at tage et felt ad gangen. Tryk på hvert felt og dernæst Rediger. Du får følgende muligheder.

Feltindstillinger

Navn: Husk at udfylde feltets navn korrekt. Hvis brugeren skal skrive sin email i feltet, så skriver du Email.
Obligatorisk / Mandatory: Denne markering angiver, om feltet skal udfyldes. Du bør som minimum gøre Navn, Email, og Besked obligatoriske.
Enkeltværdi: Feltet indeholder kun det indtastede navn af den Feltværdi / Type du vælger på nederste linje.
Flere muligheder: Du kan lave en dropdown-menu med flere valgmuligheder med denne indstilling, fx hvis brugeren skal vælge mellem forskellige hold, køn, typer, osv.

Felttyper

Tekst er beregnet til en kort tekst. Heri kan slutbrugeren fx skrive sit navn. Hvis der skal skrives en længere besked, så vælg feltet Besked.
Email tjekker, at der kun kan skrives en gyldig emailadresse i feltet.
Telefon tjekker, at der kun kan skrives tal og visse symboler i feltet.
Dato viser en datovælger, eksempelvis hvis brugeren ønsker at booke en tid.
Afkrydsningsfelt viser en boks med et flueben, fx kunne feltet hedde Accept af Privatlivspolitik.
Besked laver et stort tekstfelt, hvor man kan skrive meget tekst.

Datovælgeren virker i kun i moderne browsere.

Felternes Udseende

lynsymbolet (⚡) kan du ændre farver og effekter på selve feltet og teksten i feltet.

GDPR Samtykkeboks

HUSK at overholde lovgivningen ved at have en Privatlivspolitik. Læs mere om dine forpligtelser som dataansvarlig.

Tilføj et nyt Felt / Field til din kontaktformular.

Tryk på det nye felt og tryk Rediger Felt.

Giv feltet et navn (fx Jeg har læst og accepteret EksempelFirmas Privatlivspolitik) og sæt kryds i Obligatorisk Felt.

Jeg har læst og accepteret Privatlivspolitikken.

Vælg muligheden Enkeltværdi og derefter Afkrydsningsfelt.

Gem dine ændringer.

Opdateret den: 21/02/2022